20 Mayıs 2009 Çarşamba

Sana...

"Bir şeyi gerçekten çok istersen onu gerçekleştirebilmen için bütün evren işbirliği yapar." diyor Paulo Coelho 'Simyacı' da. Peki ya "bir şeyi çok istersen olmaz" lafı nerde kaldı? Hangisi doğru hangisi yanlış? Bir şeyin olmasını istiyorsan onun gerçekleşmesi için onu çok istemen mi lazım, yoksa çok istememen mi? Olmasını istediği bir şeyi istemeyebilir mi insan?

Son zamanlarda planladığım hiçbir şeyi gerçekleştiremez oldum. Bunların hepsi de çok istediğim şeylerdi. Biliyorsun sen de. Beraber yapılacak güzel şeyler... Hepsi birer birer kaçtı ellerimizden. Yeterince istemedik diye mi olmadı, yoksa çok istedik diye mi? Çok istedik diye mi aramadı beklediğimiz insanlar, yoksa yeterince istemedik diye mi? Kendimizi çok önemsediğimiz için mi hayalkırıklığına uğradık, yoksa hayalkırıklığına uğradığımız için mi kendimize verdiğimiz önem azaldı? Gereğinden çok mu hırslandık hep en iyilerinden biri olmak için, yoksa başarısızlığa uğradığımız için mi yetinemedik çabalarımızla? Sen, yenildiğini sandığın için mi çekip gittin, yoksa çekip gittiğin için mi yenildin?

Belki de hepimiz unutuyoruz.. istediğimiz bazı şeyler olmuyorken bazıları da oluyor aslında. O kadar körleşiyoruz ki onların varlığını fark edemiyoruz bile. Başarıyla başarısızlık, yengiyle yenilgi hepsi bir arada değil mi zaten? Neden hep kötümseriz? Neden arayanları değil de aramayanları düşünürüz? Soruyorum sana, bir gün unutulmak ömür boyu unutulmak demek midir? Ve bir insan, değeri böyle küçük detaylarla belirlenecek kadar değersiz midir?

Yanında mutlu olduğun insan mutlu olmanı istiyor..

2 yorum: